Известие

Collapse
No announcement yet.

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• МОЛЯ ЗА СЪВЕТ

Колеги моля за съвет, нама кво да си говорим празни приказки, ами у нас горивата са с отвратително качество, в сравнение в "Белите страни".
    на моята 156JTD, от доста време и слагам добавки в горивото, основно на Кастрол. миналата седмица едно аверче му се строши дизела, той кара Fokus TDCI, и след доста ходене по мъките, се оказаха дюзите. майстора дето му ги прави в кв. Лозово на гр. Бургас, му каза че всичко било от добавката, тя скапвала дюзите и т.н.
    някой има ли идея кво да се прави. на мен ми настръхна косата от това, че добавката може да приебе дюзите.
    Alfa 156 1.9 JTD 105
    Alfa 159 1.9 JTDm 150

Престараването с добавки може да даде обратен ефект.
    Не е препоръчително да се прекалява с тях - слага се профилактично. Удобен момент за употреба е предстоящо дълго пътуване (няколко стотин км) - сипва се добавката и по най-бързия начин се разкарва от резервоара.
    В противен случай - сипваш химикаля, той си остава в резервоара за по-дълго време, хууубаво кипва мръсотийката от стените и дъното и при стартиране - познай къде спира - в горивния филтър, ако има такъв. Ако няма - в цедката на горивната помпа.
    И в двата случая удоволствието си е изцяло за твоя сметка.

Comment

много добре ти го е обяснил колегата момента с добавките... най-вече преди дълго пътуване, но е малко вероятно от добавка да направиш проблем. аз карам доста години и не е имало ядове с нито една добавка, нито кастросл, редекса и всички останали които съм слагал. а тоя форд си е проблемен от момента в който излиза от поточната линия в завода. имах такъв модел 2007-а 1.6 tdci 110 кс., вървеше идеално като за малък мотор. прилично ускорение , но много проблеми излизаха още докато беше на 8-9000 км.тва при положение, че колата не се настъпваше е абсолютно смешно за нов автомобил, така че не се шашкай много

Comment

Първоначално публикувано от patro Покажи съобщение
        Колеги моля за съвет, нама кво да си говорим празни приказки, ами у нас горивата са с отвратително качество, в сравнение в "Белите страни".
        на моята 156JTD, от доста време и слагам добавки в горивото, основно на Кастрол. миналата седмица едно аверче му се строши дизела, той кара Fokus TDCI, и след доста ходене по мъките, се оказаха дюзите. майстора дето му ги прави в кв. Лозово на гр. Бургас, му каза че всичко било от добавката, тя скапвала дюзите и т.н.
        някой има ли идея кво да се прави. на мен ми настръхна косата от това, че добавката може да приебе дюзите.
        Само да вметна че ТДЦИ на форд си забравя кодовете на дюзите и редовно умира от това ремонта е 5 минути и 30лв
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
        X